mar 31, 2015 Ivy FIT RECEPTY, Hlavné jedlá, VÝŽIVA A STRAVOVANIE Komentáre vypnuté na Vegan večera
Ahojte, ako ste na tom s mäsom – jedávate ho, alebo ste vegán, či vegetarián? Ja sa mäsa neviem vzdať, aj keď ho nepotrebujem mať denne. Občas si dávam iba vegetariánske obedy, či večere, ktoré nie sú o nič menej chutné a sú super výživné. Včera som si urobila plnenú cuketu s ryžou a zeleninou – jednoduché a fakt výborné. …a hlavne zdravé:
Cuketa:
– je výborný zdrojom luteínu, čím pomáha chrániť váš zrak
– vynikajúci zdroj magnézia a vitamínu C, čím je obzvlášť vhodná pre športovcov
Rukola:
– obsahuje antioxidanty, čím je prevenciou proti poškodeniu buniek a proti starnutiu
– obsahuje vitamín A, ktorý sa stará o zdravie vašich očí, kostí a zubov
– má protizápalové účinky
– posilňuje imunitný systém
– pomáha bojovať proti rakovine
– je super pre nastávajúce mamičky, keďže je výborným zdrojom kyseliny listovej
– obsahuje B-komplex, čím napomáha tráveniu, správnemu metabolizmu tukov, chráni vaše svalstvo a prospieva vašej pokožke
– napomáha telu vstrebávať minerály
– napomáha chudnutiu
Eidam:
– mega zdroj vápnika
– nájdete v ňom aj vitamíny A, B1-3, B5, B6
– pomáha chrániť vaše srdce
– na 100 g obsahuje 25 g proteínu, čím je najlepším syrom pre športovcov
RECEPT NA PLNENÚ CUKETU:
Suroviny:
1 cuketa
1 cibuľa (1/2 cibuľe do ryže a druhá polovička na cuketu)
hrsť rukoly
kečup
eidam
1 lyžica kokosového oleja
himalájska soľ a provensálske korenie podľa chuti
Postup:
Na lyžici kokosového oleja opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, posypeme himalájskou soľou, pridáme jasmínovú ryžu, podlejeme vodou a varíme cca 20 minút na najslabšom ohni.
Cuketu ošúpeme, nakrájame na 4 časti a vydlabeme vnútro (napr. lyžicou). Každú časť naplníme lyžičkou kečupu, na jemno nakrájanou cibuľou, vyložíme rukolou a posypeme eidamom. Dáme na plech, podlejeme vodou a pečieme cca 30 minút na 160°C.
Hotovú cuketu posypeme provensálskym korením a môžeme podávať s nakrájanými cherry paradajkami a čerstvou rukolou.
P.S.: Ja som vnútro cukety nevyhadzovala, ale nakrájala na kocky a pridala do variacej sa ryže.
dec 06, 2015 Komentáre vypnuté na Z fitka do kuchyne 3 /alebo ako si osladiť život a nepriberať/
okt 18, 2015 Komentáre vypnuté na Fitness diár 2016
okt 07, 2015 Komentáre vypnuté na Receptov nie je nikdy dosť
júl 12, 2015 0
aug 23, 2018 0
jún 20, 2016 0
jún 12, 2016 Komentáre vypnuté na Z fitka do kuchyne špeciál
jún 11, 2016 Komentáre vypnuté na 10 najlepších potravín pre bežcov